FOTO

Canon EF 14mm f/2.8L II USM

Supervidvinkel

Produktnr: 2045B005AA
21 490,-
-+
I butikk:
Bestillingsvare (6 dager)
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørLignende produkter
Beskrivelse
Canon EF 14mm f/2.8 L II USM
EF 14mm f/2.8L II USM er et vidvinkelobjektiv som brukes av profesjonelle fotografer med store krav. Bruk av UD og asfæriske linseelementer gir utmerket bildekvalitet.
 
Største blenderåpning er f/2,8, noe som er ypperlig under svake lysforhold.
 
Egenskaper
  • Brennvidde: 14mm
  • Største blenderåpning: 2.8
  • Minste blenderåpning: 22
  • Konstruksjon for L-serien med spesielle tetninger mot støv og fuktighet
  • Stor f/2,8 blender
  • Asfæriske linseelementer og UD-linseelementer
  • Autofokus med ring-USM og manuell overstyring
  • Rund blenderåpning
  • Super Spectra-belegg som reduserer refleks og skygger
 
Vidvinkelobjektiv for den profesjonelle.
 
Et spesielt perspektiv
EF 14mm f/2.8L II USM dekker en synsvidde på hele 114°, som er mer enn den menneskelige synsvidden. Ideell for fotografering av mindre rom, store objekter på kort avstand eller dramatisk landskap. Dette uttrykksfulle objektivet kan også brukes til å skape et skarpt skille mellom objekter i forgrunnen og resten av bakgrunnen.
 
L-seriens konstruksjon
Som alle objektiver i L-serien kombinerer EF 14mm f/2.8L II USM presisjonsoptikk med uovertruffen kvalitet, pålitelighet og brukervennlighet. Tetning mot støv og fuktighet beskytter effektivt mot naturkreftene, selv i svært dårlig vær.
 
Stor f/2,8 blender
Med den maksimale blenderen på f/2,8 kan man ta bilder raskt uten blits selv under svake lysforhold, og den gir også god dybdeskarphet.
 
Asfæriske linser og UD-glass
Objektivet inneholder to ulike spesialmaterialer for optimal visuell ytelse: asfæriske linser som korrigerer sfæriske avvik og Super UD-glass (ultralav fargespredning) for å eliminere sekundære kromatiske avvik. Resultatet blir en skarp, forvrengningsfri bildekvalitet med høy kontrast helt ut i bilderutens periferi.
 
Ring-USM for autofokus med manuell overstyring
Canons ringformede USM for autofokus bruker vibrasjoner med ultralydsfrekvenser for rask, eksakt og nesten lydløs drift med utmerket vridningsmoment. Fokus med manuell overstyring, via en stor ring som ikke roterer ved autofokusering, gjør at fotografen kan fininnstille direkte.
 
Super Spectra-belegg
Super Spectra-belegg gir korrekt fargebalanse og høy kontrast, og demper dessuten refleks og skygger ved å absorbere lyset som reflekteres fra interne linser og digitale EOS-sensorer.
 
Rund blenderåpning
En sirkelformet blender gir jevn og myk bakgrunnsuskarphet – perfekt for å isolere objekter ved stor blenderåpning, eller for portrettbilder.
 
Tilbehør
EF 14mm f/2.8L II USM har en innebygd kronbladformet motlysbeskyttelse for den fremre linsen, noe som forbedrer kontrasten og hindrer flimmer. Objektivdeksel og mykt etui medfølger.
 
 
 
 
 
Generelt om Canon objektiver
 
Alle oppgitte brennvidder gir et bildeutsnitt som tilsvarer det man får ved bruk av 135mm film i analoge kameraer, der bildeflaten er 36 x 24 mm.
 
Digitale speilreflekser med fullformat CMOS-sensor har en sensorbrikke på denne størrelsen, slik at man direkte kan "oversette" brennvidden til dette formatet.
 
Canon kameraer i APS-C format har derimot en sensorbrikke på 22,3 x 14,9 mm. Derfor må den oppgitte brennvidden multipliseres med 1,6, for å kunne "oversette" brennvidden til tradisjonell film.
 
Eksempel:
Et 50mm objektiv, brukt med 135mm film (eller fullformat kamera), blir betraktet som normalobjektiv, dvs. det gir en tilnærmet 1:1 gjengivelse. Brukes dette objektivet på et APS-C kamera vil brennvidden tilsvare 80mm, dvs man får et utsnitt av det opprinnelige bildet. Eller, om man vil, en forstørrelse av en del av bildet.
 
NB! Alle EF objektiver kan med fordel benyttes på APS-C kameraer.
 
Teknisk info

Produktinformasjon

Brennvidde (fast) 14mm
Filterdiameter Ingen
Fokusering Autofokus
Maks blenderåpning f/2.8
Objektivfatning Canon EF
Objektivtype Supervidvinkel
Produsent Canon


Tilbehør
Lignende produkter
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.