FOTO

Nikon 19mm F4,0 ED PC Nikkor

Tilt shift objektiv

Produktnr: JAA639DA
39 090,-
-+
I butikk:
Bestillingsvare (8 dager)
BeskrivelseTeknisk infoTilbehørLignende produkter
Beskrivelse

Nikon 19mm F4,0 ED PC

Få mer kontroll med PC NIKKOR 19mm f/4E ED-objektivet med skråstilling/forskyvning.

Dette er det første PC-NIKKOR-objektivet med to PC-roterende mekanismer, som gir overlegen fleksibilitet. Objektivet er laget for fotografer som er opptatt av rom og romfølelse, og er perfekt for fotografering av arkitektur, kunst og landskap.

Skråstilling og forskyvning kan brukes hver for seg og i kombinasjon for å gjenskape bevegelsene til et kamera med stort visningsformat. Den brede bildevinkelen gjør at fotografer kan fange de riktige proporsjonene i et motiv, eller ta med mer av konstruksjonen og mindre av bakgrunnen. Den optisk utformingen sikrer suveren kvalitet i hele bildefeltet.

TA KONTROLL: PC NIKKOR-OBJEKTIV MED 19 MM ULTRAVIDVINKEL OG SKRÅSTILLING/FORSKYVNING
Dette objektivet i FX-format med manuell fokusering og perspektivkontroll tilbyr overlegen komposisjonsfrihet og en effektiv kombinasjon av bildevinkel og bildekvalitet. De unike funksjonene for skråstilling, forskyvning og dobbeltlagsrotasjon gir en omfattende kontroll over objektivets fokusplan. Bruk forskyvning for å skape bilder som ikke påvirkes av konvergens. Eller bruk skråstilling for å skape landskapsbilder som er skarpe fra forgrunn til bakgrunn, uten å måtte lukke blenderåpningen. Bildevinkelen på 19 mm er perfekt for store konstruksjoner og rom (når objektivet brukes sammen med et digitalt speilreflekskamera i DX-format, tilsvarer bildevinkelen et objektiv med brennvidde på 28,5 mm i FX/35 mm-format).

HØY PRESISJON: LEGENDARISK NIKKOR-KVALITET
Som alle NIKKOR-objektiver gir PC NIKKOR 19mm f/4E ED bilder med suveren klarhet og skarphet. Takket være den unike optiske konstruksjonen reduseres fortegningen som er vanlig i vidvinkelobjektiver – til og med i kantene av bildefeltet. To asfæriske linseelementer gir en betydelig reduksjon av slørdannelse og andre typer aberrasjon. Tre glasselementer med ekstra lav spredning reduserer aksial kromatisk aberrasjon. Nikons nanokrystallbelegg så å si eliminerer skyggebilder og lysflekker i hele bildefeltet, selv i motlys.

DOBBELTLAGS PC-ROTASJON: TA BILDER FRA ET PERFEKT UTGANGSPUNKT
To PC-rotasjonsmekanismer gjør det enkelt å ta bilder som er akkurat slik du vil ha dem. Du kan rotere objektivet rundt sin egen akse og justere retningen på skråstilling og forskyvning uavhengig av heverandre. Skråstilling kan være parallell med eller stå vinkelrett på forskyvning, noe som er nyttig hvis du vil unngå keystone-effekten i arkitekturbilder uten å bruke beskjæring under etterbehandlingen. Hele objektivet kan roteres opptil 90° i begge retninger, med klikk-stopp på 30° og 60°. Ved å rotere skråstillingen i forhold til forskyvningen, kan objektivet roteres opptil 90° med et klikk-stopp på 45°. Det er også mulig å låse objektivet på 0 og bruke det som et 19 mm objektiv med manuell fokusering.

ENKEL BETJENING: SUVEREN KONSTRUKSJON OG ERGONOMI
Den robuste forskyvningsmekanismen sørger for enkel betjening når perspektivet justeres. Det er ikke nødvendig å bruke forskyvningslåsemekanismen for å låse objektivposisjonen, og slik unngås unødvendige kamerabevegelser. Objektivet er kompakt og veier ca. 885 gram. Det er utstyrt med Nikons fluorbelegg, som effektivt avviser vann, støv og smuss uten at det går på bekostning av bildekvaliteten. Belegget er påført det fremre linseelementet, som gjør det enklere å rengjøre glasset uten å skade overflaten.


Brennvidde: 19 mm
Største blenderåpning: f/4
Minste blenderåpning: f/32
Objektivkonstruksjon: 17 elementer i 13 grupper (inkludert tre ED-glass, to asfæriske linseelementer og linseelementer med nanokrystallbelegg eller fluorbelegg)
Bildevinkel: 97° (73° med kamera i DX-format)
Nærgrense: 0,25 m fra fokusplanet
Største gjengivelsesforhold: 0,18x
Antall blenderlameller: 9 (avrundet blenderåpning)
Perspektivkontroll: Horisontal og vertikal skråstilling og forskyvning. Forskyvning på ±12 mm, skråstilling på ±7.5°
Rotering: 90° til venstre og høyre med stopp på hver 30°
Filterfatning: Ikke mulig med filterfatning
Diameter x lengde (lengde fra objektivfatning): ca. 89 mm største diameter × 124 mm (avstand fra objektivets monteringsflens, basert på CIPA-retningslinjene)
Vekt: ca. 885 g (basert på CIPA-retningslinjene)

Tilbehør som følger med:
- Bakre objektivdeksel LF-4
- Fremre objektivdeksel LC-K101
- Objektivveske CL-1120

Teknisk info

Produktinformasjon

Brennvidde (fast) 19mm
Filterdiameter Ingen
Fokusering Manuell
Maks blenderåpning f/4
Objektivfatning Nikon F FX
Objektivtype Tilt/shift
Produsent Nikon


Tilbehør
Lignende produkter
Varen er på lager.
Varen er bestilt fra leverandør og leveringsdato er bekreftet.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varen må bestilles fra leverandør.
Varen befinner seg på fjernlager.
Varen er bestilt fra leverandør, men leveringsdato er ikke bekreftet.
Varene bestilles fra vår leverandørs lager.
Ubekreftet - Ta kontakt med kundesenter for nærmere informasjon.